Kanapka z arbuza
koziego serka
ze szczypiorkiem
i rukolą
Czas: 10 min
Składniki:
- 1/4 arbuza
- ok 100 g serka koziego naturalnego do smarowania ( np. turek)
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 3 garście rukoli
- sos balsamiczny: 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 łyżeczka soku z cytryny,szczypta soli.
- 1/2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
- Ćwiartkę arbuza pokrój w plastry, obierz ze skóry i delikatnie wydłub pestki.
- Serek kozi wymieszaj ze szczypiorkiem, 1/2 łyżeczki miodu i 1 łyżeczką soku z cytryny.
- Rukolę umyj i osusz.
- Wymieszaj składniki sosu balsamicznego.
- Wysyp trochę rukoli na każdy talerz. Połóż na niej plaster arbuza i posmaruj serkiem kozim i posyp listkami rukoli. Potem znowu plaster arbuza, rukola i łyżka koziego serka.
- Polej każdą porcję 1 łyżką sosu.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
OK