Durszlak.pl

środa, 13 sierpnia 2014

Arbuz na ciepło z sosem z mango

Niemiłosiernie słodki arbuz
z kwaskowym sosem 
z mango
brzoskwini
i limonki



Czas:15 do 20 min.


Składniki:
  •  1/4 małego arbuza
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 dojrzała brzoskwinia
  • sok z 1/2 limonki
  • dodatki: borówki, listki mięty


Przygotowanie:
  1. Arbuza pokrój w plastry o grubości 1 cm. Plastry na małe trójkąty.
  2. Mango i brzoskwinię umyj i obierz. Okrój nożem miąższ usuwając pestki z obu owoców.  Miąższ zmiksuj razem z sokiem wyciśniętym z 1/2 umytej limonki.
  3. Rozgrzej masło z miodem na patelni. Połóż arbuza na patelnię i obsmaż po 3 min z każdej strony. (W oryginalnym przepisie Pawła Okrasy arbuz jest posmarowany miodem i grilowany.)
  4. Ciepłego arbuza połóż na talerz. Obok nalej po 3 łyżki sosu z mango. Udekoruj borówkami i listkami mięty.




3 komentarze :

OK