Chatka Baby Yagi
deser z twarogu bez pieczenia
Składniki:
- 0,5 kg twarogu chudego lub półtłustego
- 60 g masła miękkiego
- 4 paczki herbatników (o kształcie prostokąta np.Petit Beurre jutrzenki)www.ceneo.pl/15167306
- 2 łyżeczki kakao
- 1 mały cukier waniliowy
- 1/2 szklanki cukru białego
- garść rodzynek
- garść orzechów włoskich (alergicy pomijają)
- gotowa polewa czekoladowa w płynie
Przygotowanie:
- Twaróg zmielić i utrzeć na jednolitą masę z 1/2 szklanki cukru i 60 g miękkiego masła.
- Masę rozdzielić na połowę. Do jednej dodać cukier waniliowy i wymieszać. Do drugiej 2 łyżeczki kakao, rodzynki i pokrojone orzechy jeśli używasz.
- Rozłożyć herbatniki jak na zdjęciu nr 1 (3 x 6 sztuk)
Zdj.nr 1 - Wyłożyć na herbatniki białą masę (zdj. nr 2)
Zdj. nr 2 - Przykryć białą masę drugą warstwą herbatników (zdj. nr 3). Wyłożyć na nią masę kakaową.
Zdj. nr 3 - Złożyć w trójkąt.Można polać polewą czekoladową lub posmarować nutellą.
- Wstawić do lodówki co najmniej na 24 godziny.
-
Bez orzechów :D!
OdpowiedzUsuńWiesz, że możesz odpisywać na te komentarze tutaj?
OdpowiedzUsuńpisz mi komentarze bo już wiem jak odpisywać
OdpowiedzUsuń