Durszlak.pl

piątek, 23 maja 2014

Koktajl truskawkowo arbuzowy

Koktajl z dojrzałego arbuza
i polskich truskawek
na upalny dzień.



Czas:obieranie i mycie owoców 10 do 15 min; miksowanie ok. 5 min.

Składniki:
  • 1/2 dojrzałego arbuza
  • 1/2 kg truskawek
  • 1 łyżeczka cukru do smaku lub miodu.


Przygotowanie:
  1. Arbuza i truskawki umyj.Oberwij zielone szypułki z truskawek. 1/2 arbuza pokrój na plasterki, dopiero teraz odkrój skórę, miąższ pokrój w kostkę i wydłub pestki (odkładaj kostki arbuza do miski bo leci dużo soku).
  2. Wrzucaj owoce partiami do wysokiego naczynia i zmiksuj.
  3. Można dosłodzić do smaku cukrem lub miodem.


2 komentarze :

OK