Koktajl z dojrzałego arbuza
i polskich truskawek
na upalny dzień.
Czas:obieranie i mycie owoców 10 do 15 min; miksowanie ok. 5 min.
Składniki:
- 1/2 dojrzałego arbuza
- 1/2 kg truskawek
- 1 łyżeczka cukru do smaku lub miodu.
Przygotowanie:
- Arbuza i truskawki umyj.Oberwij zielone szypułki z truskawek. 1/2 arbuza pokrój na plasterki, dopiero teraz odkrój skórę, miąższ pokrój w kostkę i wydłub pestki (odkładaj kostki arbuza do miski bo leci dużo soku).
- Wrzucaj owoce partiami do wysokiego naczynia i zmiksuj.
- Można dosłodzić do smaku cukrem lub miodem.
Pyszne:) Poproszę jedną szklaneczkę:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam koktajle :-)
OdpowiedzUsuń