Kasza jaglana na słodko na śniadanie
z cynamonem, miodem, pomarańczą
i pestkami dyni.
z cynamonem, miodem, pomarańczą
i pestkami dyni.
oraz twarożkiem
Czas:20 min.
Składniki:
dla 2 osób
- 6 łyżek kaszy jaglanej
- 1 pomarańcza
- jogurt naturalny 150 g
- 2 łyżki pestek dyni
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżki pokruszonego twarogu chudego na wagę
- Kasza.Wsyp 6 łyżek kaszy do małego garnka i zalej 1 czubatą szklanką bardzo gorącej wody, wówczas nie będzie kipieć.Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień na najmniejszy i dopiero teraz przykryj i gotuj 15 min.
- Pomarańcze obierz tak jak jabłko i pokrój na kawałki.
- Układaj na talerzu ciepłą kaszę na to pokruszony twaróg, cynamon, miód. Polej jogurtem, ułóż pomarańczę i posyp pestkami dyni. (możesz dodać też kiwi lub winogrona)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
OK