Durszlak.pl

środa, 26 marca 2014

Jogurt z musem malinowo-truskawkowym


Deser z jogurtu naturalnego, zmiksowanych mrożonych 
truskawek,
malin 
i chrupek.



Czas: 10 min plus czas rozmrażania owoców ok 2 godz.

Składniki:
proporcje na 2 desery
  • 1 jogurt naturalny ok 200 g
  • 15 szt mrożonych truskawek
  • 10 szt. mrożonych malin
  • 1 łyżka miodu (lub 1 łyżeczka cukru)
  • 4 łyżki dowolnych chrupek do mleka ( ja użyłam chrupek granola )
  • 1/3 banana (niekoniecznie)

Przygotowanie:
  1. Truskawki i maliny umyj, przełóż do miski i poczekaj aż się rozmrożą (ok 2 godz).
  2. Rozmrożone owoce razem z 1 łyżką miodu (lub cukru ) zmiksuj blenderem lub robotem kuchennym  ( jeśli nie masz to rozgnieć mocno widelcem)
  3. Układaj w dużej szklance lub kubku warstwami najpierw 2 łyżki chrupek, potem 3 lub 4 łyżki jogurtu, 1/2 musu malinowo-truskawkowego.Udekorować plasterkami banana.




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

OK