Durszlak.pl

wtorek, 3 grudnia 2013

Deser jabłkowy szybki.

Jabłka pod kruszonką z musli.

Czas:przygotowanie 6 min.; mikrofalowanie 4,5 min.(albo w piekarniku 10 min.)

Składniki:
  • 2 jabłka
  • 1/2 szklanki dowolnego musli(ja dałam płatki owsiane ,suszoną żurawinę,musli z eko, musli chrupkie ze spożywczego,orzechy włoskie)
  • 2 łyżki cukru brązowego lub białego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • płatki migdałowe
  • lody waniliowe( albo gęsty jogurt naturalny w wersji dietetycznej)
  • opcjonalnie sok z cytryny

Przygotowanie:
  1. Jabłka obrać i pokroić na małe dowolne kawałki. Włożyć do płytkiego naczynia przeznaczonego do użytku w mikrofalówce lub piekarniku , posypać cukrem (można skropić sokiem z cytryny jeśli jabłka są za słodkie). Posypać musli z migdałami.
  2. Podgrzewać w mikrofalówce aż owoce będą ciepłe i miękkie ok 4,5 min w mikrofalówce na dużej mocy ( lub w nagrzanym piekarniku ok. 10 min.)
  3. Podawać z lodami lub jogurtem.







2 komentarze :

  1. Mama weź mi orzechów nie przemycaj w żarciu bo padnę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nic nie przemycam.Będę orzechy wpisywać pogrubionym drukiem żebyś w porę zobaczył czego nie dodawać.Marta może lubi orzechy to Jej nie żałuj.

      Usuń

OK