Jabłka pod kruszonką z musli.
Składniki:
- 2 jabłka
- 1/2 szklanki dowolnego musli(ja dałam płatki owsiane ,suszoną żurawinę,musli z eko, musli chrupkie ze spożywczego,orzechy włoskie)
- 2 łyżki cukru brązowego lub białego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- płatki migdałowe
- lody waniliowe( albo gęsty jogurt naturalny w wersji dietetycznej)
- opcjonalnie sok z cytryny
Przygotowanie:
- Jabłka obrać i pokroić na małe dowolne kawałki. Włożyć do płytkiego naczynia przeznaczonego do użytku w mikrofalówce lub piekarniku , posypać cukrem (można skropić sokiem z cytryny jeśli jabłka są za słodkie). Posypać musli z migdałami.
- Podgrzewać w mikrofalówce aż owoce będą ciepłe i miękkie ok 4,5 min w mikrofalówce na dużej mocy ( lub w nagrzanym piekarniku ok. 10 min.)
- Podawać z lodami lub jogurtem.
Mama weź mi orzechów nie przemycaj w żarciu bo padnę.
OdpowiedzUsuńNic nie przemycam.Będę orzechy wpisywać pogrubionym drukiem żebyś w porę zobaczył czego nie dodawać.Marta może lubi orzechy to Jej nie żałuj.
Usuń