Jogurt naturalny zmiksowany z mrożonymi owocami leśnymi:
malinami
czarną i czerwoną porzeczką
borówką czarną
i jeżynami.
Czas: 10 min bez rozmrażania owoców; (rozmrażanie owoców 2 do 3 godz. w temperaturze pokojowej 21*C ). Można trochę przyspieszyć rozmrażanie w mikrofalówce ale tak aby owoce się nie zagotowały tylko ociepliły ok 30 s.
Składniki:
- 1 duży jogurt naturalny ok. 370g
- 3/4 szklanki mrożonych owoców "owoce leśne"
- 1 do 2 łyżek cukru lub miodu
Przygotowanie:
- Miękkie owoce (mogą być jeszcze mocno zimne lub leciutko zmrożone) zmiksować z cukrem lub miodem w wysokim naczyniu.
- Do owoców dolać jogurt i zmiksować.(Jeśli nie masz miksera to rozgnieć i rozetrzyj owoce widelcem na płaskim talerzu, a potem rozmieszaj z jogurtem)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
OK