Durszlak.pl

poniedziałek, 21 kwietnia 2014

Twarożek z warzywami na wiosnę.

Twarożek ze szczypiorkiem
rzodkiewką
i ogórkiem
na śniadanie.


Czas:10 min

Składniki:
  • 200 g twarogu białego półtłustego 
  • jogurt naturalny ok 200g np. activia (mały opakowanie)
  • 5 rzodkiewek
  • 1 mały ogórek świeży (lub 1/2 dużego)
  • 1/2 pęczka szczypiorku

Przygotowanie:
  1. Twarożek rozgnieść widelcem, dodać jogurt i wymieszać.
  2.  Warzywa umyć.Ogórek obrać, rzodkiewki oddzielić od liści i odciąć korzonki.Rzodkiewki i ogórka przeciąć na pół, pokroić w drobną kostkę.Szczypiorek drobno posiekać.
  3. Warzywa dodaj do twarogu i wymieszaj.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

OK