Kasz jaglana
z kolorowymi owocami
mango
jeżyny
truskawki
kiwi lub mięta
i .............
Czas: 20 min.
Składniki dla 2 osób:
- 6 łyżek kaszy jaglanej
- 1/2 dojrzałego mango lub 1 brzoskwinia, żeby było żółto-pomarańczowo
- ok 10 jeżyn, żeby było czarno-granatowo
- 3 truskawki, żeby było czerwono
- listki mięty lub kiwi, żeby było zielono
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- nasiona dyni, słonecznika
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- opcjonalnie: po 1 łyżeczce miodu i po łyżce pokruszonego twarogu na osobę
Przygotowanie:
- Kasza.Wsyp 6 łyżek kaszy do małego garnka i zalej 1 czubatą szklanką bardzo gorącej wody, wówczas nie będzie kipieć.Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień na najmniejszy i dopiero teraz przykryj i gotuj 15 min.
- Mango lub brzoskwinię, kiwi umyj, obierz i pokrój w małą ładną kostkę. Jeżyny i listki mięty umyj. Truskawki pokrój w ćwiartki.
- Układaj na talerzu ciepłą kaszę na to pokruszony twaróg, cynamon, miód. Polej jogurtem, ułóż owoce, posyp pestkami dyni i udekoruj listkami mięty.
- Reszta pomysłów na należy do Ciebie.
mniam- przepyszna! :)
OdpowiedzUsuń