Durszlak.pl

niedziela, 2 lutego 2014

Smażone banany.

Smażone banany w panierce kokosowej
danie kuchni tajskiej 



Czas:przygotowanie 10 min; smażenie 10 min.

Składniki:
  • 3 banany dojrzałe
  • 2 jajka małe
  • 1,5 łyżki cukru lub miodu
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 3 łyżki oleju do smażenia



 Przygotowanie:
  1. Banany obrać, przekroić wzdłuż na połowę, a potem wszerz na dwie części.
  2. Jajka, cukier, mąkę ubić trzepaczką na gładką masę lub zmiksować, wylać ją na talerz. Na drugi talerz wysypać wiórki kokosowe.
  3. Na patelni rozgrzać olej lub masło tak aby się nie dymiło.
  4. Banany zanurzać w masie jajecznej, obtaczać w wiórkach kokosowych i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące.












Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

OK