Smażone banany w panierce kokosowej
danie kuchni tajskiej
Czas:przygotowanie 10 min; smażenie 10 min.
Składniki:
- 3 banany dojrzałe
- 2 jajka małe
- 1,5 łyżki cukru lub miodu
- 2 łyżki mąki
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 3 łyżki oleju do smażenia
- Banany obrać, przekroić wzdłuż na połowę, a potem wszerz na dwie części.
- Jajka, cukier, mąkę ubić trzepaczką na gładką masę lub zmiksować, wylać ją na talerz. Na drugi talerz wysypać wiórki kokosowe.
- Na patelni rozgrzać olej lub masło tak aby się nie dymiło.
- Banany zanurzać w masie jajecznej, obtaczać w wiórkach kokosowych i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
OK