Ugotowane jajka
fileciki anchois albo szprotki
szczypiorek
cebulka
Czas:20 min
Składniki:
- 6 jajek
- 4 fileciki anchois (lub szprotek w oleju)
- 1/2 białej cebuli startej na tarce
- 5 łyżeczek startego parmezanu (lub po polsku - jakiegokolwiek żółtego sera)
- 2 łyżki majonezu ( lub jogurtu w wersji dietetycznej)
- 4 łyżki cienkiego szczypiorku
- 5 kropli soku z cytryny do smaku
- czarny pieprz i szczypta soli do smaku
Przygotowanie:
- Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu zalać zimną woda i obrać. Przekroić na pół i ostrożnie wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białka.
- Żółtka rozetrzeć z drobniutko posiekaną rybą, startą cebulą i startym drobno parmezanem. Dodać majonez lub jogurt i czarny pieprz 4 przekręcenia młynka i sok z cytryny do smaku. Posmakować i ewentualnie dosolić ( rybki i ser są już słone).
- Powstałą masą wypełnić białko jajka. Posypać szczypiorkiem.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
OK