Durszlak.pl

środa, 19 sierpnia 2015

Jajka nadziewane pastą z anchois.

Ugotowane jajka
fileciki anchois albo szprotki
szczypiorek
cebulka




Czas:20 min

Składniki:
  • 6 jajek
  • 4 fileciki anchois (lub szprotek w oleju)
  • 1/2 białej cebuli startej na tarce
  • 5 łyżeczek startego parmezanu (lub po polsku - jakiegokolwiek żółtego sera)
  • 2 łyżki majonezu ( lub jogurtu w wersji dietetycznej)
  • 4 łyżki cienkiego szczypiorku
  • 5 kropli soku z cytryny do smaku
  • czarny pieprz i szczypta soli do smaku


Przygotowanie:
  1. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu zalać zimną woda i obrać. Przekroić na pół i ostrożnie wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białka.
  2. Żółtka rozetrzeć z drobniutko posiekaną rybą, startą cebulą i startym drobno parmezanem. Dodać majonez lub jogurt i czarny pieprz 4 przekręcenia młynka i sok z cytryny do smaku. Posmakować i ewentualnie dosolić ( rybki i ser są już słone).
  3. Powstałą masą wypełnić białko jajka. Posypać szczypiorkiem.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

OK