Durszlak.pl

piątek, 24 lipca 2015

Koktajl brzoskwiniowo-jabłkowy

Na upał 
z brzoskwini
jabłka 
pomarańczy


Czas przygotowania: 10 min.


Składniki:
  • 2 brzoskwinie świeże
  • 1 jabłko
  • sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
  • 200ml soku z jabłek (świeżo wyciskanego, takiego z krótkim terminem ważności np.marwitu)
  • listki mięty do dekoracji

Przygotowanie:
  1. Brzoskwinie i jabłko umyć i obrać ze skóry. Pokroić w mniejsze kawałki i włożyć do miksera.
  2. Pomarańczę przekroić na pół i wycisnąć sok. Dolać do owoców i wszystko razem zmiksować.
  3. Dodać schłodzony w lodówce sok jabłkowy.
  4. Udekorować listkami mięty lub borówkami


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

OK