Czyli co zrobić jak zostaną tylko
białka z jajek ;
wtedy dodajemy
cukry różne
i
cynamon
Czas: Przygotowanie 20 min; pieczenie 2 godz.
Składniki:
- 4 białka
- 125 g cukru pudru
- 70 g cukru brązowego trzcinowego
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzewamy do 110*C.
- Białka wlewamy do wysokiego naczynia do ubijania piany z białek. Dodajemy cukier trzcinowy, c. puder i szczyptę soli.
- Ubijamy mikserem na wysokich obrotach 10 min.
- Pod koniec ubijania dodajemy cynamon.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kładziemy łyżką porcje masy bezowej, zostawiając odstępy ok 4 cm , bo jeszcze urosną.
- Suszymy w piekarniku 2 godz., (krócej się nie do były surowe w środku)
- Studzimy w temp. pokojowej.
- Można jeść z lodami albo same.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
OK